Fysioterapi

Fys. Klinikken Hvide Sande

Programlægning

Klinikken tilbyder kvalificeret individuel behandling og vejledning indenfor fysioterapi og træning. Der lægges stor vægt på at følge med den faglige udvikling, så du tilbydes den optimale behandling med udgangspunkt i de nyeste behandlingsmetoder.

Derudover tilbydes træning på holdene :
Senior fit for life damer + 60.
Fit for life morgen
Fit for life eftermiddag
CrossFit
Efterfødsel
TeenFitness.
Hvis du har et firma tilbydes individuelt tilpasset aftaler til jeres ansatte både i forhold til træning og udarbejdelse af Arbejds Plads Vurdering.

Kontakt os

Kontakt os på telefon 97311906
eller skriv en mail til jannie@hvidesandehallen.dk

Behandling

Klinikken tilbyder følgende

Behandling indenfor alle former for lidelser i bevægeapperatet. Fysioterapeuten har mange års erfaring og har gennem årene specialiseret indenfor nakke og ryg problematikker, hovedpine og svimmelhed, skulder og hofte problematikker samt genoptræning efter overbelastningsskader, arbejdsskader eller traumer.

Mulligan MWM

Mobilisation with movement(MWM) er et behandlingskoncept for muskuloskeletale problematikker i bevægeapperatet. Fysioterapeuten laver en passiv mobilisering af leddet, mens klienten samtidig laver en aktiv bevægelse af leddet. Således opnås en øget bevægelighed og en reduktion i smerteniveau, så det er muligt for leddet at genetablere normale bevægemønstre. Klinikkens fysioterapeut er certificeret Mulligan terapeut (MDP)

McKenzie

Mekanisk diagnose og terapi er en metode til at diagnosticere og behandle problematikker der som oftest er relateret til nakke og ryg. Behandlingen baseres på symptomrespons ud fra specifikke bevægelser og der fokuseres på at forhindre tilbagefald ved at give viden og forståelse for sammenhængen mellem symptomer og belastning samt et specifikt øvelsesprogram. Klinikkens fysioterapeut er certificeret McKenzie terapeut (CDT)

MET

Muscle energy tecnique er en metode, hvor det symptomgivende led bringes tilbage til rette position ved hjælp af klientens egen muskelkraft. Klienten anbringes i en stilling, hvor kun leddet kan bevæges, og så bruges klientens egen muskelkraft til at trække leddet på plads. Da klienten selv yder modstanden er det en meget skånsom og sikker metode.

Kirsten Tørsleff behandlingsmetode for brystopererede

Handler om TIDLIG INDSATS efter brystkræftoperation og det er et behandlingstilbud til alle brystopererede, uanset om du har fået en brystbevarrende operation, eller fået fjernet brystet. Der arbejdes med forskydelighed af arvæv og området svarende til brystmusklens forløb. Ved en meget blid behandling( ikke massage) af arvævet i dybden kan det lade sig gøre at forbedre forskydeligheden i selve vævet. Det øger blodcirkulationen. Ved dernæst at strække arvævet og det omkringliggende væv bliver hele operationsområdet mere levende og smidigt, og tryk på nerver og kar aftager. Det øger effekten af de efterfølgende øvelser, som giver større bevægelighed i arm og skulderled, mindsker hævelse i arm og armhule og letter smerter.

OBS: der skal meldes afbud seneste kl. 09.00 samme dag som behandlingen er.

Træning

Klinikken tilbyder

genoptræning af alle former for skader f.eks. idrætsskader overbelastningsskader, arbejdsskader, traumer eller følger efter sygdom eller operation.

Genoptræningsforløb

Før opstart tilbydes en undersøgelse, der afdækker hvilket specifikt problem du har og dernæst udarbejdes et træningsprogram, som du træner ud fra.
Er genoptræningsforløbet individuelt følges du tæt af fysioterapeuten, som vejleder og instruerer dig i korrekt udførelse af øvelserne og dernæst løbende justerer programmet.
Er genoptræningsforløbet på hold trænes der også efter et individuelt program, men sammen med andre som ikke nødvendigvis har samme problematikker som dig. Der er en fysioterapeut tilstede og således mulighed for vejledning undervejs.

Personlig træning

Klinikken tilbyder ligeledes personlig programlægning til træning i hallens motionscenter. Tilbuddet er rettet mod alt fra unge til ældre. Om dit mål er sundhed, velvære, styrke, udholdenhed, kondition eller vægttab – så har fysioterapeuten løsningen til dig.
Effektivitet:Er du godt i gang med dit high load styrketræning program, men mangler inspiration til videreudvikling af dit program, så kan fysioterapeuten ved hjælp af råd og vejledning i at effektivisere din træning og samtidig skadesforebygge. Det kunne være at du ønsker at inddrage muligheden for superset, pyramidetræning, ekscentrisk træning, decending set, splittræning eller det nyeste occlusionstræning.

Holdtræning

Ryghold : Ring og hør nærmere

Forebyg eller afhjælp ondt i ryggen ved træning af både styrke, stabilitet og smidighed. Træningen varetages af fysioterapeut Jannie Degn, så der er mulighed for individuel supervision. Rygholdet kan fungere som din primære træning eller være et godt supplement til anden individuel træning.

Lungetræning : Ring og hør nærmere

”Har du tabt pusten” – et træningstilbud for dig.
For de fleste lungepatienter er det største problem åndenød. der kan være flere forskellige årsager til, at man oplever åndenød. men det vigtige er, at få udnyttet sin lungekapacitet optimalt og få kontrol over åndedrættet. Formålet med lungetræningen er at træne din kondition og dit funktionsniveau, så du oplever en øget livskvalitet i hverdagen. Vi har fokus på at vedligeholde og forbedre konditionen og muskelstyrken gennem træning på bla. cykler og med redskaber. Der arbejdes desuden med vejrtrækningsøvelser og hoste/støde teknikker og vejledning i brug af PEP-fløjte. Samtidig arbejdes der med at få kontrol over vejrtrækningen igen efter bevægelse. Træningen varetages af fysioterapeut Jannie Degn, som vil tilrettelægge træningen således, at du arbejder ud fra dit individuelle niveau.

Senior Fit for life damer + 60

Onsdage kl. 9.00-10.00
Holdet for senior motionist damer + 60 er for dig der ønsker at forbedre eller vedligeholde kroppen gennem grundig træning af kondition, balance, smidighed, muskelstyrke og udeholdenhed. Træningen tilrettelægges således at alle kan være med.

Hjertehold : Ring og hør nærmere

Træning har en gavnlig effekt på hjerte, kredsløb og resten af kroppen. Træning er ligesom medicin en vigtig del af behandlingen. Ved at være fysisk aktiv styrker du hjertet, forbedrer konditionen og reducerer dyspnøe og træthed. Således bliver du i stand til at kunne klare flere daglige gøremål selv og opnår en følelse af almen velbefindende og får alt i alt en bedre livskvalitet. Gennem træning kan man forebygge at hjertesygdommen udvikler sig og evt. undgå genindlæggelser.Træningen består af elementer af kredsløbsforbedrende træning samt styrketræning. Træningen tilrettelægges så alle kan være med og du lære at finde det rette niveau for fysisk træning, således at du mere trygt kan fortsætte den aktive livsstil på egen hånd efter holdets afslutning.
PRIS : 100 kr pr. gang – der yders tilskud fra Sygeforsikring Danmark for dem som er medlem.

Morgen Fit for life

Tirsdage kl. 8.00-9.00
Er du morgenfrisk og gerne vil starte dagen op med at træne sammen med andre, så er dette hold noget for dig. Med fokus på ryggens stabiliserende muskler trænes hele kroppen i simple øvelser, der også kan udføres hjemme. Her arbejdes både med styrke og udholdenhedstræning for muskulaturen samt kredsløbstræning både med egen kropsvægt og med forskellige redskaber. Formålet er at styrke især ryggens og mavens muskulatur i forhold til de daglige belastninger. Her er mulighed for individuel tilpasning

Eftermiddag Fit for life

Mandage kl. 17.00 – 18.00
Ønsker du at træne sammen med andre efter arbejde, så er dette hold noget for dig. Med fokus på ryggens stabiliserende muskler trænes hele kroppen i simple øvelser, der også kan udføres hjemme. Her arbejdes både med styrke og udholdenhedstræning for muskulaturen samt kredsløbstræning både med egen kropsvægt og med forskellige redskaber. Formålet er at styrke især ryggens og mavens muskulatur i forhold til de daglige belastninger. Her er mulighed for individuel.

Efterfødselstræning

Mandage fra 9.30-10.30
En graviditet og fødsel er hård ved kroppen og derfor er det vigtigt at træne kroppen efterfølgende, for at genvinde formen. Efterfødselstræning er træning med fokus på de vigtigste områder efter en graviditet.
Efterfødselstræning henvender sig til nybagte mødre: har du nogle af følgende ønsker kan efterfødselstræning være noget for dig:
Bækkenbundstræning
Forbedre konditionen
Forbedre muskelstyrken
Noget for dig ?
Træningen fokuserer på at styrke din bækkenbund og stramme figuren op efter fødsel- træningen varetages af en erfaren fysioterapeut, som sikrer dig høj kvalitet i øvelserne. Efterfødselstræningen giver dig mulighed for at træne og mødes med andre nybagte mødre og børn. Oplever du smerter eller har andre komplikationer efter graviditet, kan efterfødselstræning ofte hjælpe.
Du kan starte 4 uger efter en ukompliceret fødsel og helst efter dit fødselstjek hos lægen.
Ønsker du i stedet personlig vejledning og træning er det også en mulighed.

CrossFit

“CrossFit er et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved relativ høj intensitet”
CrossFit er især blevet kendt for træningens høje intensitet. Træningen er kort og effektiv, fordi man prøver at nå mest muligt arbejde på kortest tid. Vi arbejder med høj intensitet i omkring 30 min. Den intense træning gør, at vi ikke kan arbejde i længere tid. De funktionelle bevægelser hjælper med at opnå den høje intensitet, da man aktiverer flere muskelgrupper og led i en øvelse. Den høje intensitet i træningen er den direkte årsag til, at du opnår gode og hurtige resultater. Det giver markante forbedringer i forhold til din kondition, styrke og øger fedtforbrændingen.
CrossFit varierer både i varighed, bevægelser, gentagelser og vægt. Træningen varierer med mange/få gentagelser, vægt/uden vægt, hurtigt/langsomt. Den store variation gør, at du får trænet hele kroppen og forbedret din styrke, udholdenhed, balance og stabilitet på samme tid. Variationen er også en stor motivationsfaktor, fordi du altid bliver udfordret på en ny og sjov måde.

Teenfitness

Er sjov, varieret og effektiv træning for både piger og drenge fra 3. klasse og opefter. Træningen byder på styrke og konditionstræning tilpasset aldersgruppen, så alle kan være med. Timerne er effektive og energiske, hvilket efterlader dit barn glad og motiveret. Alle træninger indledes med grundig opvarmning og afsluttes med let udstrækning….

Hvis du mangler et hold på holdlisten der lige passer til dig, så send en mail på info@hvidesandehallen.dk , så arbejdes der på sagen.

Priser og Tilskud

Første konsultationkr. 275,00
Normal behandlingkr. 175,00
Kort behandlingkr. 116,00
Udeblivelsekr. 175,00
Personligt træningsprogram 1 timekr. 300,00
BodyFit, Pilates,Senior Fit for life damer +60kr. 60,00
Cross Fit

kr.50,00

Klinikken har ikke overenskomst med sygesikringen, men har valgt at lægge sig op at de gældende takster, såfremt der var tilskud fra sygesikringen. Derfor er prisen den samme som hos klinikker med overenskomst.

Tilskud fra sygeforsikring Danmark

Hvis du er medlem af sygeforsikring Danmark kan du få tilskud til din behandling. Klinikken tilbyder direkte elektronisk afregning.
Din egen betaling som medlem af Sygeforsikring Danmark er ca:

Første konsultationkr. 133,00
Normal behandlingkr. 88,00
Kort behandlingkr. 59,00
Holdtræningkr. 60,00

Forsikring

De fleste ulykkesforsikringer og sundhedsforsikringer dækker udgifter til fysioterapi behandling i et vist omfang. Kontakt dit forsikringsselskab for yderligere information.
Klinikken har blandt andet samarbejdsaftale med Nordic Netcare, Mølholm og Falck Healthcare som håndtere sundhedsforsikringer for en lang række firmaer og privatpersoner.